4 Kasım 2011 Cuma

Ülkemin Garip Halleri

Yazının başlığı biraz GARİP! Çünkü bu ülkenin garip halleri başlığını atarsanız muhtemelene bir ansiklopedi yazmaya hazırlanıyor olmalısınız. Ancak benim o kadar ne zamanım ne de yerim var. Hangi blog okuyucusu o kadar uzun bir yazıyı okur ki? Hele de okuma oranının bu kadar düşük olduğu, insanların gazetelerdeki iki satır makeleleri bile okumaya üşendiği bir ülkede bunu beklemek abese iştigal olur. Yazım kısa da olmayacak ama o kadar şok uzun da...

Bu ülkede sadece bir gün dikkatli bir medya gözlemi yapmak, bu ülkenin ne kadar yozlaştığını, değerlerin nasıl yerlerde süründüğünü, boş işlerde uzman olan halkın genelinin dişe dokunur işler söz konusu olduğunda miskinlik konusundaki uzmanlığını konuşturduğunu derhal anlamak mümkün. Gazete haberlerine bir bakmak yeterli. Hemen her gün onlarca boş insan, saçma sapan haberlerle gazetelerde boy gösteriyor. Tabi bu insanların kaşından gözünden, kıçından bacağından göğsünden başka gazete sayfalarında bir iki paragraf ile bahsedilecek nitelikleri olmadığı için fotoğrafları ve o fotoğraftaki anı anlatan iki satır yazı yer alır genelde. Ha bir de üstün nitelikli gazetecilerimizin arada sırada toplumun değer verdiği içi boş ünlü-sanatçı sürüsünden bir adet seçip hakkında uydurma haber yapma yeteneklerini bilerler. Tabi kadınlarımıza altın günlerinde dedikodusunu yapacak malzeme lazımdır, sürekli mahallenin karılarının kocalarının dedikodusunu yapmak bir süre sonra sıkıcı olmalı değil mi? Hele de yeni ve dişe dokunur bir gelişme olmaz ise.

Beş para etmez insanları aya çıkarmaya pek meraklı ve bu konuda üstün meziyetlere sahip bir milletiz. Belki de bu yüzden beş para etmez insanları çoğu zaman bizi yönetmeleri için seçip duruyoruz ve belki de bu yüzden, ikinci dünya savaşında iki atom bombası yemiş Japonya, yine ikinci dünya savaşında ağır yaptırımlara ve ekonomik çöküntüye maruz kalmış ve ağır bir savaşın enkazı haline dönüşmüş Almanya bugünkü gelişmiş ülkelerden iken, ve biz onları gıpta ederken, ikinci dünya savaşına hiç girmemiş böyle felaketler yaşamamış Türkiye halen gelişmekte olan bir ülkedir. Bu gelişmekte olan ülke ifadesi de daha taze bir icattır aslında. Gelişmiş ülkelerin ekonomistleri gelişmemiş ülkeleri gelişmemiş ülke olarak tanımlamanın nahoş ve kırıcı olacağı gerekçesi ile, gelişmemiş ülke yerine gelişmekte olan ülke ifadesini getirmişler. Yani gelişmemiş bir ülkeyiz aslında. Ama gelişiyoruz, Yozlaşmada, yolsuzlukta, hukuksuzlukta, üçkağıtçılıkta, rüşvette, hortumculukta, şakşakçılıkta, yardakçılıkta vsvsvscılıkta çok hızlı gelişiyoruz.

Eee bu gelişmeyi baltalamak isteyen tüm güçlere göğsümüzü siper edeceğiz. DURMAK YOK YOLA DEVAM.

Hiç yorum yok: