17 Ocak 2013 Perşembe

Borsa Nereye Kadar Yükselir?

Malumunuz İMKB rekor üzerine rekor kırıyor bu aralar. Bir ülkede borsa yükseliyorsa bunun iki nedeni vardır. İlk olarak o ülkenin yatırım ortamı ve pazarı iyileşmiş, o ülkenin firmaları uluslararası arenada rakiplerine karşı başarılar kaydetmekte ve pazar payını artırmakta, haliyle bu firmaların değerleri de artmaktadır. Ülke ekonomisi o kadar iyi durumdadır ki faizler yerlerdedir ve birikim yapanlar ve yatırımcılar paralarını faizde tutmak istemezler. O yüzden şu başarılı firmaların hisselerinden alalım, yükselir karla satarız, yükselmezse bekler kar payı alırız derler.

İkinci olarak ise o ülkeye yurtdışından deli gibi para akmakadır. Çünkü faizler yüksektir ( görece ), gelenler kur farkından da kar etmektedirler. Borsaya girmekte fiyatları şişirmekte, bu şişmiş fiyatlarla karlı satışlar yapmakta sonra bir de kur farkından kar edip, kaymaklı bir karla çıkmaktadırlar.

Son günlerde ülkemizde hem dolar değer kaybediyor hem borsa yükseliyor hem faizler düşüyor. Bu da gösteriyor ki ülkemizde güven var ve bol para var. Bir şekilde ülkeye döviz akışı olmakta ve ülkemizde bollaşan dolar değer kaybetmedir. Yüksek kurla bozdurulup TL'ye çevrilen bu dolarlar ile borsaya girilip hisse alındığını düşünmek akıllıca, çünkü 83.000'leri konuşuyoruz artık. Eee fiyatlar bu kadar şiştikten sonra karlı bir satış, dolar da 1,75'lere doğru çekiliyor, haliyle bir de oradan kar. Daha ne olsun, daha ne olsun.

Bu ülede yatırım yapacaksanı yabancı gibi düşünmeniz halinde büyük kar edersiniz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sitede yer alan hiçbir unsur tavsiye/bilgilendirme amacı gütmez. Yatırım yaparken bu sitede yer alan bilgileri kullanmanız halinde uğrayabileceğiniz olası zarardan dolayı sorumluluk kabul edilmez. Ben yasal olarak kendimi güvenceye alma adına söyleyeyim de... Her tür insan var sonuçta...

( Ulan kar etseniz sanki gelip benimle paylaşacaksınız ha...)

Hiç yorum yok: