6 Temmuz 2013 Cumartesi

Dr. Mehmet Öz Türk Kahvesine Yunan Kahvesi Dedi

Dr. Mehmet ÖZ
Amerikada yaşayan ve olukça başarılı ve popüler olan Dr. Mehmet ÖZ ülkemizde de bilinen bir doktor. Yaptıklarıyla ülkemizdeki medyada da sık sık yer alan doktor, ABD'de yaptığı televizyon programında Yunanistan'ın İkarya adasında beslenmenin insan sağlığı ve ömrü üzerindeki etkisinin incelendiği bilimsel bir çalışmadan söz ederken, bu adada yaşayan insanların da sık sık tükettiği kahveden söz ederken Yunan Kahvesi ifadesini kullanarak Türk Kahvesi-Yunan Kahvesi polemiğine istemeden de olsa müdahil olmuş oldu.

Türk Kahvesi olarka bildiğimiz ve artık kültürümüzün de bir parçası olmuş kahve Yunanlılar tarafından da yoğun şekilde tüketiliyor. Yunanlıların Türk Kahvesi tüketmesinde tabi ki bir problem yok. Ancak bize ait pek çok şeye sahip çıkan Yunanlılar, Türk Kahvesine de sahip çıkıyorlar. Hatta öyle ki, pek çok batı ülkesinde, bildiğimiz Tük Kahvesi Yunan Kahvesi olarak biliniyor. Benzer şekilde baklava da bir Yunan tatlısı olarak bilinmekte. Bunlara örnek vermek istersek oldukça uzun bir liste oluşturmak zorunda kalabiliriz. O yüzden kahve üzerinden devam edelim.

Mehmet ÖZ daha sonra yaptığı açıklamada ise, programda söz konusu kahvenin aynı zamanda Türk Kahvesi olduğunu ve Türkiye'de de yoğun şekilde tüketildiğini
ifade ettiğini belirtiyor. Programı takip etmedim ama bir Türk olarak en azından bunu yapmış olduğuna inanmak istiyorum.

Turkish Coffee Mi Greek Coffee Mi? başlıklı yazıyı da okumanızı tavsiye ederim.


Hiç yorum yok: