28 Ekim 2015 Çarşamba

Samsung Telefonlardan Neden Uzak Durulmalı?

Bu belki de tüm Android telefonlar için geçerli ama, özellikle Samsung marka telefonlardan uzak durulması gerektiğini belirtmem gerek.

PEKİ NEDEN?

Samsung telefonlar tasarım açısından gayet başarılılar. Teknik özellikle açısından bakarsak, yine çok başarılılar. Peki neden Samsung telefonlardan uzak durmalısınız?

Bunun çok basit bir cevabı var. O dünyanın parasını verip aldığınız telefon çok geçmeden size saç baş yoldurcak.

Çünkü Samsung için önemli ola
n, sürekli high-end modeller üretmek. Yani öyle telefonlar üreteyim ki, rakipler arasında ne güzeli, en güçlüsü olsun diyor adamlar.

Samsung aldığınız son model telefonunuza bu neden güncelleme yayınlamıyor. Haksızlık da etmeyelim, belki bir iki güncelleme gelebilir. Ama sonrası kesiliyor. Özellikle yeni bir model çıktıktan sonra güncellemeyi unutun artık. Yani satış sonrası hizmet diye birşey yok. Oysa uygulamalar sürekli güncellenecek. Telefonunuz ağırlaşacak, donacak, çökecek. Evet evet... O çok güçlü telefonunuz en geç 6 ay sonra donmaya, çökmeye başlayacak büyük ihtimalle. Şarjı o kadar hızla bitecek ki, mümkün olduğu kadar şarjda takılı tutacaksınız.

Samsung haricinde başka bir android sistemli telefon kullanmadığımdan diğer markaları bilmiyorum. Ama aynı zamanda ipad sahibi olan biri olarka, iOS'u şiddetle tavsiye ederim. Sürekli güncelleme geliyor ve her güncelleme önceki modelleri de (birkaç çok eski model hariç olmak üzere) destekliyor. Sistem kağıt üstünde daha zayıf olabilir ama tasrım gayet başarılı. Kullanış da çok pratik. Performans dersen, donma mı? Çökme mi? Yaşama olasılığınız neredeyse yok. Aşırı stabil bir yapı.

Hal böyle olunca paranızla rezil olacağınıza, alın bir iPhone rahat edin. Sisteminiz sürekli güncel kalsın.iPhone sahibi olmanın havası da...Tabi böyle boş bir hava peşinde koşuyorsanız...Ama koşmasanız da o havaya sahip olacaksınız zaten :D

Bunu yazarken, Samsung Galaxy S3 telefonu inatla kullanmaya devam ettiğimi, Samsung'un Android 3.4'ten sonra S3'e güncelleme yayınlamadığını, bu nedenle Custom OS yükleyerek ancak Android'in en güncel versiyonuna (5.0.2) kavuşabildiğmi belirtmem gerek. Ne fark oldu derseniz... Telefon eskisine göre ciddi oranda hızlandı, donma miktarı ciddi oranda azaldı, çökme neredeyse yaşanmaz hale geldi, batarya ömrü uzadı...


Hiç yorum yok: