3 Ekim 2011 Pazartesi

Nanoteknoloji Ürünü USB Bellekler

Uzun bir süredir USB bellekler hayatımıza girmiş bulunuyor. Hem alternatifi olan CD/DVD gibi medyalara göre taşımasının çok daha kolay olması, hem veri yazma/okuma hızlarının yüksekliği ve bu işlemin pratikliği, hem de bazı modellerin mp3 çalar özelliğine sahip olması gibi özellikler bu belleklerin vazgeçilmezimiz olmasına yol açan artılarının sadece birkaçı. Ama durun, daha USB belleklerin kat edecekleri çok yol var gibi görünüyor. Şimdi de nanoteknolojiye sahip USB bellekler, şimdilik uzaklardan da olsa bizlere göz kırpıyor.

Nanoteknoloji ile üretilen USB belleklerde çok daha yüksek veri okuma / yazma hızları elde edilmiş durumda. Bu da flash bellekleri RAM olarak kullananları çok sevindirecektir. Uzun süredir veri okuma/yazma hızları yüksek olan flash bellekler ( USB ) RAM olarak da bilgisayarlara destek verebiliyor, ve RAM miktarı yetersiz bilgisayarları desteklemek amacıyla kullanılabiliyordu. Nanoteknoloji ile üretilen bu flash bellekler ise çok daha yüksek veri okuma / yazma hızları ile bu konuda bilgisayar kullanıcılarını çok daha rahatlatacaktır kuşkusuz.

Veri okuma / yazma hızlarının yükselmiş olmasının yanında nanoteknoloji ürünü USB belleklerin elektrik tüketimi de %99 oranında düşürülmüş durumda.Elektrik tüketimi konusunda her ne kadar inanılması güç bir düşüş kaydedilmiş olsa da, USB bellekler zaten çok elektrik tüketmemekte olduğundan pek hissedilebilir bir fark olmadığını belirtmek gerek. Ancak artık neredeyse hiç elektrik tüketmeyen flash belleklerimiz olabilecek. Ayrıca bu düşük elektrik tüketimi, bu flash belleği kullanacak mp3 playerlerin de pil ömrünü uzatacaktır. Bu da tabi ki çok olumlu bir gelişme.

FeTRAM olarak adlandırılan ve İngilizce açılımı Ferroelectric transistor random access memory ( Ferroelektrik transistörlü rasgele erişimli hafıza ) olan bu teknojide organik ferroelektrik polimer ile silikon nano bağlantıyı birleştirilmiş. Halen bu teknolojiyi Purdue Üniversitesi geliştirmekte ve heyecan verici olan bu belleklerin bir an önce hayatımıza girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Hiç yorum yok: