28 Aralık 2011 Çarşamba

2012 - Maya Takvimi ve Kopsa da Kopsak Dedirten Olaylar!

Öncelikle herkesin yeni yılını kutluyorum. 
Maya Takvimi

2012 gizemli bir yıl. Aslında bu gizem sanal bir gizem olabilir. Sanal bir yıl olabileceği kanaatine varmamda, bu gizemin en büyük nedenlerinden birinin Maya takvimi olmasının etkisi büyük. Sonuçta yıllardır hakkında pek çok şey yazılıp çizilen o meşhur Maya takviminin kehanetinin doğru olup olmadığını test edebileceğiz bu yıl. Ancak eğer ki o kehanet doğru değil ise bu gizem da sanal olmuş olacak.

2012 yılının gizemli bir yıl olmasının Maya takviminden başka nedenleri de var. 2012 yılı pek çok bilinmez, pek çok soru işaret ile geliyor. Bu yıl içerisinde büyük bir ihtimalle yeni bir anayasaya kavuşacağız, dünyayı kasıp kavuran, iktisat teorilerini sarsan küresel ekonomik kriz belki son bulacak, belki yepyeni iktisat teorileri doğacak, yeni Adam Smith'ler, yeni Keynes'ler çıkacak. Arap baharındaki gelişmeleri, İran-ABD çekişmesini, Türkiye-İsrail ilişkilerinin seyrini gözlemleyeceğiz. Daha fazlası da pekala sıralanabilir. Ancak bu gelişmelerin arasında tüm dünyadaki insanların ortak olarak merak ettiği en büyük sır Maya takvimi.

Maya takvimi kimilerine göre bu yıl içerisinde kıyametin kopacağını, kimine göre ise küresel çapta büyük bir değişiklik olacağını ve tüm dünyanın bundan etkileneceğini öne sürüyor. Maya takviminden böyle  bir sonucu nasıl çıkarıyorlar merak ediyorum. Sonuç olarak 2012 yılında Maya takvimi sonlanıyor. Bu belki gerçekten kıyamet demek, belki de içinde bulunduğumuz son buzul çağının son bulması demek.


Dipnot olarak belirteyim. Buzul çağı bilimsel anlamda kutuplarda buz örtüsünün bulunduğu süreci ifade ediyor. Yani güney ve kuzey kutbundaki son buz parçası da eriyene kadar son buzul çağı bitmiş olmuyor ve biz şu anda son buzul çağının içindeyiz.

Maya takvimi hakkında sağda solda insanların bilip bilmeden atıp tutmasından sıkıldım artık. Kıyamet kopacak diyenler, bunu takıntı haline getirenlere buradan seslenmek istiyorum. Sıktınız artık, yeter. Hem o kadar korkacak bişey de yok. Zaten bir gün kopacaksa, varsın bu yıl kopsun. Hem, kıyamet kopsa da kopsak.


Hiç yorum yok: