18 Aralık 2011 Pazar

TrendWP'den Trenportal - Çok Başarılı Bir Wordpress Teması

Temanın örnek görünümü 
Çağın bir gereği mi bilmiyorum ama bir gerçek var ki çevremde kişisel blog sahibi olan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Bugün Türkiye'de kişisel blog yazarlığı yapan önemli bir kitle bulunuyor. Özellikle lise ve üniverite öğrencilerinin ağırlıkta olduğunu tahmin ettiğim bu kitlenin içinde toplumumuzdaki hemen her kesimden insanları görmek mümkün.

Bloger olmak insana hem diğer insanlarla birşeyler paylaşmanın keyfini yaşatıyor, hem pek çok konuda bilgi ve tecrübe kazandırıyor hem de para kazandırıyor. Pek çok öğrenci eğitim giderlerini ve cep harçlığını bu yolla kazanıyor. Üstelik çok ciddi rakamlar kazanmak mümkün, hatta bir üst limitin olmadığını söylemeliyim. Sonuçta internet bir derya ve bu deryada balık tutmanın bin türlü yolu var.

Kişisel blog sahipleri ilk olarak genellikle ücretsiz servisleri tercih ediyorlar. Bu blog da ücretsiz bir servis olan bloger üzerinde kuruludur. Bununla birlikte, bu blogda olduğu gibi kişisel paylaşımların dışında, çoğunlukla gelir elde etmeye odaklı site kurmak isteyenlerin ilk tercih ettiği platform WordPress'tir. WordPress ( WP ) de ücretsiz blog hizmeti verdiği gibi, kendi WP platformunun kişilerce diğer serverlerda, istenilen domainlere kurulabilmesine de imakan vermektedir. Bugün internette gezinirken uğradığımız sitelerin çok büyük bir bölümü WP tabanlı blog siteleridir.

Türkiye'de bu kadar çok blogger olmasına rağmen Türk bloggerlar pek çok açıdan sıkıntı çekmekteler, bunu o sıkıntıları bizzat çekmiş ve çekmekte olan biri olarak söylüyorum. Bu sorunların en başında da Türkçe tema bulmak geliyor. Malesef Türkçe tema bulmak oldukça zor ve pek çok blogger İngilizce temaları düzenlemek zorunda kalıyor. Ancak bu temalar da genellikle ücretsiz temelar olup, temayı hazırlayanlar tarafından sayfanın alt kısmına eklenmiş bir adet reklam bağlantısı içeriyorlar. Bazen bu reklam bağlantısnı kaldırmak mümkün olsa da, zaman zaman şifreli kodlar girilerek bu bağlantıların kaldırılması halinde temanın devre dışı kalması söz konusu olabiliyor. Üstelik ücretsiz temalar pek çok bloggerin istediği özelliklere sahip olmuyor. Ya çok basit oluyorlar ya da kullanımı zor oluyor. Hemen her tema kullanılmadan önce az çok düzenleme ister ancak bazı temaları düzenlemek gerçekten çok karmaşık bir hal alıyor ( şu anda bir temada tam da bu sorunu yaşamaktayım ).

Doğru tema tercihi temanın görselliğinin ve fonksiyonlarının yeterli olması ile bitmiyor. Tema arama motoru optimizasyonu, reklam yerleşimi, sosyalleşebilmesi, kullanım kolaylığı, internet tarayıcıları tarafından kolay çözümlenebilmesi ve sitenin hızlı bir şeklide açılabilmesi gibi pek çok açıdan başarılı olması, kurulacak olan sitenin başarısını oldukça etkileyecektir. Tam da bu noktada, TrendWP tarafından hazırlanan TrendPortal WordPress temasından bahsetmek istiyorum. Ülkemizde webmasterların yaşadığı tüm sorunlarla boğuşa boğuşa ( ülkemizdeki yetersiz ve kalitesiz internet hizmetinden kaynaklanan problemler bile tek başına yeterli ) uzmanlaşmış arkadaşların açtığı bu sitede, istediğim gibi bir Türkçe tema bulamıyorum diyenler için oldukça başarılı bir WP tema olan TrendPortal Türk bloggerlerin beğenisine sunulmuş durumda. Sözkonusu tema hazırlanırken bir bloggerin isteyeceği hemen herşey düşünülmüş. TrendWP'nin ilk temasını oldukça başarılı buldum ve daha pek çok başarılı tema ortaya koyacaklarından, pek çok Türk blogerın dertlerine derman olacaklarından yana da kuşku duymuyorum.



Hiç yorum yok: