24 Nisan 2014 Perşembe

Erkeklerde Otuzundan Sonra Bekar Kalmak!

Başlığa dikkat! Otuzundan sonra evde kalmak değil, otuzundan sonra bekar kalmak diyorum. Çünkü bu ülkemizde zor.. Bizzat bunun zorlukları ile mücadele etmek zorunda kalan biri olarak bunu söylüyorum. Peki nedir otuzundan sonra bekar kalmanın zorlukları. Uzun uzun açıklamaya gerek yok belki. Madde madde gidelim isterseniz.

OTUZUNDAN SONRA BEKAR KALMANIN ZORLUKLARI

  1. Öncelikle çevrenizdeki insanlar sizin artık evlenme çağınızın geldiğini ciddi ciddi düşünmeye başlayacak ve bunu size her fırsatta ifade edeceklerdir bir şekilde. Hatta yeni tanıştığınız insanlar bile bekar olduğunuzu öğrendiklerinde gözlerinde kocaman bir şaşkınlık ifadesi ile "Neden?" diye soracaklardır. Olası nedenleri bellidir aslında. Ama yine de soracaklardır. Eğer yaşınız otuzu aşmış ama bekar iseniz, sürüdeki tek kara koyun gibi, sürekli göze batacaksınız demektir. Sürekli ne zaman evleneceğiniz, neden evlenmediğiniz gibi sorularla muhatap olup cevap vermek zorunda kalacaksınız. Bir süre sonra cevaplar otomatikleşecektir. "Kısmet" gibi bir kısa cevap dahi iş görecektir ancak ikinci maddeye göre bu kısa cevabın istenmeyen yan etkilerine maruz kalabilirsiniz. Eğer evliliği düşünmediğiniz şeklinde bir cevap verirseniz evliliğin gerekliliği üzerine uzun nutuklar dinlemeye hazır olun.
  2. Çevrenizde özellikle de sizden yaşça büyük bayanlar bir an önce sizi başgöz etmek için kolları sıvayacaklardır. İşyerinizde, komşularda, aile çevrenizde nerede size uygun bir eş adayı görürlerse hemen size yetiştireceklerdir. Hatta genellikle kadınlar çöpçatanlık rolünü üstlenmeye çok gönüllü olsalar da, bazı erkekler de bu işe soyunabilirler. Siz artık evlendirilmesi gereken birisiniz ve bununla yaşamak zorundasınız. 1. maddede belirttiğim "Kısmet" cevabı ise gönüllü çöpçatanlarınızın gözünde "Ya istiyorum ama bulamadım bir türlü, bana bir yardımcı olsanız?" şeklinde algılanabilir. Can sıkıcı bir muhabbeti kesme görevini başarıyla yerine getiren bu cevap başınıza daha beter çoraplar da ördürebilir. Zaman zaman çevrenizdeki bekar kadınlardan gönüllü çöpçatanlarınızın gazabına uğramamak için uzak durmak, mesafeli olmak, hatta yan yana görünmemek için görünce yolunuzu bile değiştirmek isteyebilirsiniz. Sakın yaşınıza uygun bir bekar kadınla yan yana, konuşurken falan görünmeyin, çöpçatanlarınız anında kolları sıvayacaktır. Dünden Bugüne Çöpçatanlık başlıklı yazıyı okuyarak çöpçatanlık konusunda detaylı bilgi edinebilirsiniz.
  3. Siz artık bekar kadınların gözünde potansiyel koca adayısınız. Özellikle yeni tanıştığınız bekar kadınlar -yaş olarak da size müsait yaşlarda iseler- sizi potansiyel eş olarak göreceklerdir. Zaten otuzlarına gelmiş veya merdiven dayamış ama evlenememiş kadınlarda şiddetli bir evde kalmışlık hissi ile bir an önce evlenip çoluk çocuğa kavuşma isteği vardır genellikle. Bu durumda o okul yıllarındaki gibi kızlı-erkekli arkadaşlıkları unutun. İstenmeyen durumları engellemek adına kadınlara karşı daha bir mesafeli olmanız zorunludur.
  4. Bir ilişkiniz, yani bir kız arkadaşınız, sevgiliniz yoksa, yalnız birisiniz artık. Arkadaşlarınızın çoğu evlenmiş olacak. Bu durumda en samimi arkadaşlarınızla bile eskisi gibi görüşemeyeceksiniz. Artık onlar evli ve eşlerine karşı sorumlulukları var ve hiçbir kadın kocasını onun erkek arkadaşlarıyla paylaşmaya kolay kolay gönüllü olmaz. Onların eşleriyle düzenleyecekleri organizasyonlarda kendinizi yalnız hissedeceksiniz. Yalnız hissetmeseniz de tuhaf hissedeceksiniz ve bu tür organizasyonlardan uzak duracaksınız. Hatta bazen davet bile edilmemiş olduğunuzu öğrenip şaşırabilirsiniz de. Üstelik eskiden bir telefonla görüşüp şehrin altını üstüne getirdiğiniz arkadaşlarınızla görüşebilmek için artık onların eşlerinden icazet almaları zorunludur. Sizden gençlerle çok fazla kafanız uymayacak, yaşlılar hemen evlilik konusuna lafı getirdiğinden huzurunuzu kaçıracak ve siz kendinizi herkesten uzak, yalnız bir köşeye çekilmiş bulacaksınız. Tavsiye olarak bir bisiklet veya motor olmanızı ve canınız sıkıldığında kısa bir şehir turuna çıkmanızı önerebilirim. İşe yarıyor. Bu yalnızlık otuzundan sonra bekar kalmanın belki de en zorlayıcı yanıdır.
  5. Adam yerine konmamaya hazır olun. Eğer otuzunuzu aşmış ama bekarsanız, yeni tanıştığınız yaşça sizden büyük kadınlar ve erkekler size ezik gözüyle bakabilirler. Tanışacağınız bu gibi insanlar üzerinde ilk bırakacağınız intibayı oldukça olumsuz etkileyebilecek olan bu bekarlık haliniz iş görüşmelerinde bile sizin karnenize eksi puan olarak yansıyabilir. "Otuzunu aşmış ama evlenecek birini bulamamış BAŞARISIZ bir erkeği neden işe alayım ki?"  düşüncesini olası patronlarınızın kafasından silmeniz zor olabilir. Ancak kuvvetli bir CV'ye sahip olanların bu konuda geçerli bir özrü vardır. Okumaktan fırsat bulamamış olmak gibi. Master'ınız doktoranız varsa, hele de yurtdışında, önemli bir mazerettir. Ama bu gibi kişiler özellikle 1. maddede sayılan sıkıntılardan kurtulsa da 2. ve 3. maddelerde saydığım hususlarda çok daha acınacak haldedirler. Düşünsenize, pırlanta gibi bir CV, olası yüksek maaşlı bir iş -ki alınmasınlar ama kadınların evlilikte en önem verdikleri şeydir bu- ve bekarsınız... Sizden iyi koca adayı mı var? 
Erkekler için otuzundan sonra bekar kalmanın beş zorlu yanı da diyebileceğimiz yukarıdaki hususlardan muzadarip olanlar kendi çektikleri sıkıntıları ve özellikle de benim yazmayı unuttuğum hussuları yorum yaparak paylaşabilirler.

Herşeye rağmen unutmayın...
 BEKARLIK SULTANLIKTIR....
Dayanın...

Hiç yorum yok: