23 Ekim 2014 Perşembe

En İyi Bira Dolabında Olan Biradır

Bira konusunda bir uzman sayılmam. Ama bazı markaları severim. Özellikle alkol almak için tükettiğim bir içecek olmaktan ziyade, tadını sevdiğim, özellikle yazları serinlemek için eşsiz bulduğum için, severek içtiğim bir içecek olduğundan, içindeki alkol miktarından ziyade damağımda bıraktığı lezzet ile ilgilenen biriyim. Bu konuda ülkemizde en çok tüketilen namı meşhur ve ilk akla gelen marka ile pek aram yoktur. Acımsı tadı olan sert biralardan ziyade, yumuşak içimli biraları tercih eden biriyim. Bu konuda ülkemizde bol seçenek sahibi olduğumuz ne yazık ki söylenemez. Ancak bazı markalar gerçekten güzel ve yumuşak bir içime sahip. Biraz reklam yapmaktan zarar çıkmaz diyerek, Becks ve Miller hayranı olduğumu ve fıçı biraları da sıklıkla tercih ettiğimi belirtmek gerek. Ülkemizin meşhur ve en çok tüketilen ikinci markasını en çok beğenen iki arkadaşım sayemde Becks hayranı oluverdiler.

Ancak akşam işten eve yorgun argın geldikten sonra sizin için hem içinizi serinletecek hem de yorgunluğunuzu alacak (tamam sizi biraz gevşetip yorgunluğunuzu daha da artıracak diyelim) bira buzdolabınızı açınca içinde göreceğiniz biradır. Bir insanı bundan daha mutlu edecek pek az şey olabilir. Sanırım bunda biranın markasından ziyade ona duyulan ihtiyacın ağır basması önemli bir rol oynuyor.

Bu arada ben bu yazıyı yazarken dolapta bulduğum son birayı yudumluyorum ve radyoda Rafet El Roman şaçma sapan bir şarkı söylüyor. Bu adam müziği ne zaman bırakıp tekrar müezzinliğe dönecek???

Saçma sapan ve gerksiz bir yazı olmuş olabilir ama kimseye zorla okutmayacağıma göre, ve bu blog da benim olduğuma göre........ Boşlukları sizin doldurmanız için boş bıraktığımı hatırlatayım. Argo şeyler düşünmediğimi aslında o boşlukların ne ile dolabileceğini hiç düşünmediğimi de samimiyetle belirteyim.

Biramı bitirip gevşemiş vücudumu derin bir uykuya teslim ederken dün karşılaştığım birbirinden farklı, kim olduğunu bilmediğim ve zerre kadar umursamadığım ama beni, beynimi yormuş onlarca kişinin üzerimde oluşturduğu negatif etkilerden arınarak uyanmayı ve yarın akşama kadar tekrar benzer kişilerle mücadeleye hazır halde olmayı umuyorum.

Bir insan bundan daha pozitif olamaz heralde.

Hiç yorum yok: